Een dubbel wonder!

Op een vrijdag in april 2022 stonden we als drie wakers bij het abortuscentum aan de Biltstraat in Utrecht. De laad- en losplaats, die ons is toegewezen, is honderd meter verwijderd van de ingang van het Vrelinghuis.
We hadden kort contact met een echtpaar uit Afghanistan die voor een abortus kwam. Ze vertelden dat hun gezegd was dat het beter voor de gezondheid van de moeder zou zijn als er een abortus plaats zou vinden. Voordat ze weer doorliepen richting de deur van het abortuscentrum konden we nog net met hen delen dat we goede hulp konden bieden. Na ongeveer een uur kwam het echtpaar weer naar buiten en liep rechtstreeks op ons af.
Er was een echo gemaakt en op de echo was te zien dat ze niet één, maar twee kindjes verwachten. Dit had hen zo geraakt dat ze ter plekke besloten om de abortus af te zeggen. Vervolgens werden ons allerlei concrete vragen gesteld waar we zo goed mogelijk antwoord op gaven.
We hebben toen ook met hen over de God van het leven mogen spreken, en dat deze keuze daarom de juiste keuze moest zijn. Op de laad- en losplaats brachten we dit als wakers samen in gebed. Ze waren opgelucht, dankbaar voor de aangeboden hulp. Een abortus was niet meer noodzakelijk, zo proefden we het. Nadat we telefoonnummers hadden uitgewisseld gingen ze naar huis. Naar hun plekje van slechts twee kamertjes waar ze verbleven, samen met hun andere vier kinderen van 3, 5, 7 en 10 jaar.
Het echtpaar had nog geen woning en ze zaten midden in een asielprocedure. Eenmaal thuis gekomen was daar de tweede verrassing. Er lag namelijk een brief in de bus waaruit bleek dat ze een woning toegewezen hadden gekregen! De man belde direct één van de wakers op om het grote nieuws te vertellen. Was dit God die zo op deze manier antwoordde? Wij zien het zeker als antwoord van God, een AMEN!
De weken daarna was er regelmatig telefonisch contact met het gezin en na drie weken is een van ons op bezoek geweest in hun nieuwe woning. Er ontbrak nog van alles, er waren bijvoorbeeld nog geen bedden. Maar de blijdschap overheerste. Samen met contacten van het Rode Kruis is beetje bij beetje voorzien in allerlei spullen en werd het huisje ingericht. Waarbij spulletjes voor de andere kinderen niet ontbraken. Hun kinderen konden nog niet naar school omdat ze de taal nog niet machtig zijn en wachten was eerst op een plekje op de taalschool. In september is dit voor de kinderen ook gerealiseerd.
Het was een intensieve tijd voor de ouders. Na de laatste ‘zware’ maanden voor de moeder werden op 22 oktober 2022 de twee kinderen Safa en Marwa geboren in het ziekenhuis. Ze hoefden niet in de couveuse en de trotse vader stuurde vrijwel direct een foto van hem met zijn twee prachtige dochters. Slechts vier dagen bleven ze in het ziekenhuis voor extra voeding alvorens ze mee mochten met hun liefhebbende vader en moeder naar huis.
Op dinsdag 1 november zijn we op kraambezoek geweest. Met onze armen vol geladen met een geboortetaart, cadeautjes, ook voor de andere kinderen en voor de ouders zelf brachten we een bezoek aan het gezin.
Het was een hele fijne ontmoeting waar we ook over de Grootheid van de God van de Bijbel mochten spreken. En over Zijn plannen met hun leven. We hoorden dat ze inmiddels contact hebben met andere christenen waar we God heel dankbaar voor zijn. Het was echt een Feestelijk bezoek!
De kleine meisjes lagen heerlijk in de box in de kamer, maakten wat geluiden en na een aai van de moeder over hun bolletjes waren ze weer stil. Bij vertrek werden we direct weer uitgenodigd voor een volgend bezoek, voor een gezamenlijke maaltijd met het gezin.
Wat een vreugde, wat een dankbaarheid, de tweeling had er zomaar ook niet meer kunnen zijn!
We bidden dat God die genade bij het waken steeds weer zichtbaar maakt.

Wilmy,
Waker bij Kies Leven

Kies Leven (c) 2022 – Alle rechten voorbehouden – Met liefde gemaakt door Brandstone