kruik vol tranen

Ervaringsverhalen

Ik moest kiezen voor mijn kindje of voor mijn relatie

Voor de deur van het abortuscentrum sprak een waakster mij aan…

De positieve zwangerschapstest in mijn handen overviel me. Er gingen zo ontzettend veel gedachten en emoties door mij heen. Het ideale toekomstbeeld dat ik voor ogen had, stortte van het ene op het andere moment als een kaartenhuis in elkaar. Wat nu?

Lees verder »

De wereld stopt niet als je tienermoeder wordt

Voor haar gevoel viel haar toekomst in duigen toen Anne Flier (34) op haar achttiende zwanger raakte. Ze voelde zich heel schuldig en zag er tegenop om het aan haar ouders te vertellen. „Op een bepaald moment kwam in m’n gedachten dat ik me van de trap kon laten vallen, zodat het mis zou gaan. Daarna voelde ik me heel schuldig.”

Lees verder »

Gods Genade ervaren

Ik ben Kira, 28 jaar en ik ben opgevoed zonder het geloof. Mede hierdoor heb ik dus een totaal ander leven geleid. Voorbeelden zijn criminaliteit en verslaving. Echter zijn wij: mijn gezin, mijn ouders, mijn broers en ik tot geloof gekomen zo’n acht jaar geleden. Wauw! Zes jaar geleden liep de relatie die ik toen had niet zo fijn meer

Lees verder »

Een dubbel wonder!

Op een vrijdag in april 2022 stonden we als drie wakers bij het abortuscentum aan de Biltstraat in Utrecht. De laad- en losplaats, die ons is toegewezen, is honderd meter verwijderd van de ingang van het Vrelinghuis.

Lees verder »

Na Jonah een drieling

Een kind verwachten, nadat ons vorige kindje Jonah door vroeggeboorte stierf… Ja, dat is een spannende gebeurtenis. Niet alleen door een wekenlange ziekenhuisopname en de spanning of de zwangerschap deze keer wél goed zou aflopen. Het bleek ook nog eens om een drieling te gaan. Tot op de dag van vandaag worden we nog regelmatig herinnerd aan de wetgeving rondom ongeborenen. Vanwege die 24-weken grens en ook vanwege de vraag of we niet één of twee baby’s wilden laten weghalen.

Lees verder »

Ons kindje Jonah

Hoe zou ik reageren als ik een kind zou verliezen? Daar dacht ik wel eens over na. Zeker na de zwangerschap van onze oudste, waar voortdurend zorgen waren. Zou ik opstandig zijn? Hoe is het om een lege plek en zo’n diep verdriet in het gezin te hebben? In een Haags ziekenhuis werd na bijna 23 weken zwangerschap ons zoontje en derde kindje Jonah Henoch geboren. Hij kon niet zelfstandig ademhalen, waardoor hij kort na zijn geboorte in onze handen stierf. Hoe een dieptepunt in ons leven geestelijke levenswijsheid gaf. Een gebeurtenis die nog doorwerkt en dagelijks impact op ons heeft.

Lees verder »

Kies Leven (c) 2022 – Alle rechten voorbehouden – Met liefde gemaakt door Brandstone