In gesprek over abortus

In 2019 publiceerde het Canadian Centre for Bio-Ethical Reform (C.C.B.R.) dit boek van Justina Van Manen onder de Engelse titel STUCK. De vereniging Kies Leven is C.C.B.R. heel dankbaar dat we daarvan een Nederlandse vertaling mochten maken en deze via Uitgeverij Gideon op de Nederlandse markt kunnen brengen.

In Nederland heeft dit boek de passende titel ‘In gesprek over abortus’ meegekregen, met als ondertitel ‘Antwoorden op moeilijke vragen’. En dat is gelijk ook de kortst mogelijke samenvatting van de inhoud. Hoe bespreek je het gevoelige onderwerp abortus met mensen die je tegenkomt, of dat nu is tijdens een toevallige ontmoeting of bij een geplande actie op straat? De biologische constatering dat bij de bevruchting een nieuw mens zijn of haar leven begint en het principe dat ieder mens recht op leven heeft staan hierbij centraal. Een gedegen en waardevol boek, met vele adviezen en tips, voorbeelden uit de praktijk; een must-read voor iedereen die actief is in het pro-life werk. Ook is het een aanrader voor allen die zich nog weinig in het onderwerp hebben verdiept. Zij zullen verrast worden door de grote hoeveelheid achtergrondinformatie. Al met al een compleet handboek waarin inderdaad de moeilijke vragen niet worden vermeden. Het boek geeft een uitermate goed beeld van de abortusdiscussie in de wereld en is geactualiseerd voor de Nederlandse situatie.

Justina van Manen schreef met ‘In gesprek over abortus’ een heel indrukwekkend praktisch boek zodat jij leert hoe je het gesprek over abortus op een liefdevolle én overtuigende manier kan voeren.

Nederland is het meest abortus liberale land van Europa geworden. Daarom is dit boek een aanwinst voor iedereen die het ongeboren kind een stem wil geven in ons land.

Het boek is beschikbaar vanaf 6 november.

We bidden dat dit boek velen tot zegen mag zijn en tot eer van onze God, Schepper van al het leven, vanaf het prilste begin.

Kees van Helden
Kies Leven